Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2022

Користування водними ресурсами без спеціального дозволу зі збитками у понад 800 тис грн – пред’явлено позов до комунального підприємства

Миргородською окружною прокуратурою до одного з комунальних  підприємств Миргородського району пред’явлено позов про стягнення понад 800 тис. грн збитків, заподіяних державі. 

Протягом грудня 2018 - травня 2021 років працівниками підприємства здійснено забір води загальним об’ємом майже 900 тис. м3 із восьми підземних водних свердловин, розташованих у м. Лохвиця, без спеціального дозволу на користування надрами, чим порушено законодавство про охорону та раціональне використання водних ресурсів та завдано збитків на вказану суму.

Наразі Господарським судом Полтавської області відкрито провадження у справі.

Довідково: Кодексом України про надра та Водним кодексом України передбачено обов’язкове отримання суб'єктами господарювання дозволу на спеціальне водокористування та спеціального дозволу на користування ділянкою надр.

Спеціальний дозвіл на користування надрами дає право на видобування підземних вод, дозвіл на спеціальне водокористування – право на їх використання.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1378