Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2022

Засмічення земельної ділянки та самовільне використання водних ресурсів на понад 2,4 млн грн – судитимуть директора комунального підприємства (ФОТО)

Прокурори Решетилівської окружної прокуратури підтримуватимуть публічне обвинувачення стосовно директора комунального підприємства одного з міст Полтавщини, якому інкримінують незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення з використанням службового становища та зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. ч. 2, 3 ст. 240 та ч. 2 ст. 364 КК України).         

Упродовж вересня 2019 - травня 2021 років директор організував самовільне зайняття та нецільове використання  земельної  ділянки,  розташованої на території  Кобеляцького лісництва. На площу в понад 1,3 га на знятий родючий шар ґрунту працівники підприємства вивозили побутові відходи.

Унаслідок таких дій здійснено засмічення земельної ділянки лісового фонду зі збитками на понад 700 тис. грн, з метою відшкодування яких у рамках кримінального провадження прокуратурою до особи пред’явлено позовну заяву.   

Також протягом січня 2018 – серпня 2021 років директор за відсутності спеціального дозволу на користування надрами організував забір води з 13 підземних водних свердловин, розташованих у місті Кобеляки. Унаслідок самовільного використання водних ресурсів державі завдано понад 1 млн 750 тис. грн збитків.

Наразі за позовом прокуратури, задоволеним Господарським судом Полтавської області, підприємство зобов’язано відшкодувати державі більше 1 млн грн bit.ly/3P1usr9

Ще один позов на суму понад 650 тис. грн перебуває на розгляді в суді.  

Загалом діями обвинуваченого, відповідно до висновків судово-економічних експертиз, державним інтересам спричинено збитки на загальну суму понад 2,4 млн грн. 

На даний час обвинувальний акт стосовно директора направлено до суду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося  відділенням поліції № 2 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1600