Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2022

Державна зрада та порушення законів і звичаїв війни – підозрюють командира взводу «народної міліції» самопроголошеної «ДНР» (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури жителю Донецької області повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, участі у діяльності не передбаченого законом збройному формуванні, порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, наприкінці лютого цього року чоловік вступив до так званої «народної міліції» самопроголошеної «Донецької народної республіки», де обійняв посаду командира взводу. 

У складі незаконного збройного формування на території Сумської області він виконував накази командирів російської армії, чергував на блокпостах, брав участь у спостереженні за повітряним простором, а також спільно з військовослужбовцями РФ проник на територію одного з підприємств та розграбував майно.

Наразі особа перебуває під вартою.  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області. 

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1655