Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2022

500 тис грн за не перешкоджання підприємницькій діяльності – на Полтавщині викрито начальника районної військової адміністрації (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури начальника однієї з районних військових адміністрацій Полтавщини  викрито на одержанні неправомірної вигоди у великому розмірі - 500 тис. грн.

Вказану суму начальник вимагав у засновника товариства за не перешкоджання у здійсненні підприємницької діяльності.

Після перерахування частини коштів на рахунок, який вказав начальник,  його в порядку ст. 208 КПК України затримали правоохоронці.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, у великому розмірі, поєднане з вимаганням). 

Зважаючи, що підозрюваний також є депутатом однієї із селищних рад, відповідно до ч. 1 ст. 481 КПК України повідомлення про підозру підписано керівником Полтавської обласної прокуратури.

Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Полтавським районним управлінням поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Полтавській області.

Невідкладні слідчі дії тривають.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2448