Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2022

Прокуратура не погоджується з позицією суду щодо запобіжних заходів двом депутатам та працівнику товариства

У четвер, 26 травня, Полтавським апеляційним судом розглянуто апеляційні скарги адвокатів про скасування ухвал слідчого судді Київського районного суду Полтави щодо продовження та обрання запобіжних заходів  двом депутатам Полтавської обласної ради, Миргородської районної ради та працівнику товариства.  

Частково задовольнивши апеляційні скарги сторони захисту, судом скасовано один із покладених на депутатів обов’язків – не покидати територію Полтавської області без дозволу слідчого, прокурора та суду, а також зменшено час нічного домашнього арешту з 23 до 5 години. Працівнику товариства обрано запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту у вищевказаний період доби з покладенням обов’язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України. 

Зазначена ухвала винесена судом всупереч позиції сторони обвинувачення, яка наполягала залишити без змін ухвали суду першої інстанції щодо запобіжних заходів: депутатам – нічний домашній арешт з 20 до 7 години з покладенням відповідних обов’язків, працівнику – тримання під вартою без визначення розміру застави.

Незважаючи на прийняте судове рішення, що відповідно до ч. 5 ст. 422-1 КПК України набирає законної сили після проголошення та не може бути оскаржено у касаційному порядку, прокуратура і надалі займатиме принципову позицію під час досудового розслідування кримінального провадження.

Нагадаємо, двох депутатів Полтавської обласної ради, Миргородської районної ради та працівника товариства підозрюють у вимаганні передачі чужого майна з погрозою насильства, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, та незаконному заволодінні транспортним засобом, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. ч. 2 ,3 4 ст. 189, ч. 2 ст. 289 КК України).

Слідчі та процесуальні дії тривають.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури  
кількість переглядів: 1509