Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2022

Незаконні порубки в Полтавському районі зі шкодою для довкілля у понад 280 тис грн – обвинувальний акт стосовно «лісоруба» передано до суду (ФОТО)

Полтавською окружною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно 25-річного жителя Полтавського району, якому інкримінують незаконну порубку дерев у лісах, перевезення та зберігання незаконно зрубаних дерев за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

Упродовж червня 2020 - травня 2021 років чоловік на території державного підприємства «Полтавське лісове господарство» без лісорубного квитка здійснив незаконну порубку дубів, ясенів, кленів та лип – загалом 49 дерев, спричинивши довкіллю шкоду на загальну суму понад 280 тис. грн.

Під час обшуку за місцем зберігання зрубаних дерев правоохоронці виявили частину колод. Наразі на деревину та автомобіль, яким її  перевозили, накладено арешт.

Встановлюється причетність інших осіб до скоєння вказаного злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділом поліції № 2 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1558