Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2022

1 тис дол США – за підозрою у вимаганні вказаної суми на Миргородщині затримано місцевого жителя (ФОТО)

Правоохоронцями Миргородщини затримано 36-річного місцевого жителя за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення проти власності.

За даними слідства, на початку червня цього року під надуманим приводом, погрожуючи насильством, фігурант вимагав у свого давнього знайомого 1 тис. дол. США. З метою переконання у дійсності протиправних намірів, зловмисник вдарив знайомого у передпліччя металевою трубою, спричинивши потерпілому легкі тілесні ушкодження. У подальшому, також погрожуючи вчиненням насильницьких дій, він вимагав надати гроші протягом тижня.

Боячись за своє життя, потерпілий передав вказану суму зловмиснику, після цього останнього затримали правоохоронці.

Під час обшуку за місцем проживання та в автомобілі особи виявлено та вилучено металеву трубу, зброю, набої, ножі та предмет, схожий на гранату, Речові докази направлено на експертизи.  

 

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене в умовах воєнного стану). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Миргородським районним відділом поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, процесуальне  керівництво забезпечується Миргородською окружною прокуратурою.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1397