Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2022

Нерестова заборона – необхідна міра для збереження водних біоресурсів. На Полтавщині у вказаний період зареєстровано понад 100 кримінальних проваджень (ВІДЕО)

З метою охорони та збереження водних біоресурсів під час їх природного відтворення щороку територіальними управліннями Державного агентства меліорації та рибного господарства України встановлюється весняно-літня нерестова заборона. Її тривалість визначається для кожного регіону та водойми.

Цьогоріч на Полтавщині на водосховищах та річках нерестова заборона для любительського і спортивного рибальства діяла з 11 квітня до 20 червня, для промислового – з 16 квітня до 24 червня. У придаткових водах вона триватиме до 10 липня, для промислового рибальства – до 14 липня.

Під час нерестової заборони органами поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області та Спеціалізованою екологічною прокуратурою Полтавської обласної прокуратури за фактами незаконного зайняття рибним добувним промислом (ст. 249 КК України) зареєстровано 109 кримінальних проваджень.

Загалом цього року правоохоронцями Полтавщини за вищевказаною статтею Кримінального кодексу України

122 кримінальних проваджень зареєстровано,

63 особам повідомлено про підозру,

61 обвинувальний акт передано до суду.

У ході досудового розслідування та під час проведення профілактичних заходів вилучено

45 кілометрів сіток,

52 човни, з яких 8 моторних,

20 автотранспортних засобів,

108 тонн водних біоресурсів.  

За попередніми підрахунками, загальна сума шкоди, заподіяної рибним браконьєрством навколишньому природному середовищу, становить понад  23 млн грн.

З метою їх відшкодування в інтересах держави на стадії досудового розслідування кримінальних проваджень прокурорами заявлено 39 позовів на загальну суму понад 2 млн грн.

Робота на зазначеному напрямі триває.

Послідовно протидіємо браконьєрству на воді.

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1329