Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2022

Послідовна робота щодо захисту інтересів дітей. За позовом прокуратури приміщення площею понад 120 кв м повернуто навчальному закладу

Постановою Східного апеляційного господарського суду залишено в силі рішення Господарського суду Полтавської області, яким задоволено позов Кременчуцької окружної прокуратури, пред’явлений до фізичної особи-підприємця про визнання недійсним договору оренди та повернення нерухомого майна з незаконного користування.

Йдеться про приміщення площею понад 120 кв. м вартістю майже 200 тис. грн, що перебуває на балансі Вищого професійного гірничо-будівельного училища в м. Горішні Плавні.

У 2019 році між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях і фізичною особою-підприємцем із Горішніх Плавнів укладено договір оренди, відповідно до якого ФОП передано у користування вказане приміщення. Однак укладений договір порушував вимоги законодавства, оскільки  господарська  діяльність  підприємця  не  пов’язана з навчально-виховним процесом – у будівлі чоловік виготовляв вироби з дерева.  

З метою відновлення інтересів держави у сфері охорони дитинства прокуратура звернулася з позовом до суду.

Наразі рішення Господарського суду Полтавської області виконано. Підприємець звільнив та повернув приміщення навчальному закладу.  

Довідково: відповідно до Закону України «Про освіту» об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації чи використанню не за освітнім призначенням.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1398