Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2022

Понад 570 тис грн виплаченої заробітної плати за невиконану роботу. Підозрюють службових осіб та працівниць комунальної організації Полтавської міської ради

За процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури  керівнику, бухгалтеру та 2 працівницям комунальної організації Полтавської міської ради повідомлено про підозру у підробці документів та розтраті бюджетних коштів.  

За даними слідства, керівник комунальної організації за попередньою змовою з бухгалтером вносили недостовірні відомості до табелів обліку робочого часу двох працівниць. На підставі вказаних документів жінки, які фактично не працювали в організації, отримували заробітну плату.

Упродовж січня 2021 – березня 2022 років вони безпідставно одержали понад 570 тис. грн бюджетних коштів. 

За наявною у слідства інформацією, яка зараз перевіряється, жінки здійснювали прибирання будинків високопосадовця міської ради.

Наразі повідомлено про підозри:

керівнику організації та бухгалтеру за ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366  КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах, вчинена за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинене за попередньою змовою групою осіб);

працівницям підприємства – за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 КК України (пособництво у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану).

Окрім цього, слідчий і прокурор звернулися до суду з клопотаннями про обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою та  відсторонення керівника комунальної організації від займаної посади.

Наразі клопотання перебувають на розгляді в Октябрському районному суді міста Полтави. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Полтавським районним управлінням поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Полтавській області.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1798