Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2022

Права дітей на позашкільну освіту. Прокуратура звернулася до суду з позовом щодо скасування рішення сесії Великобагачанської селищної ради, яким ліквідовано спортивну школу

У травні 2021 року рішенням сесії Великобагачанської селищної ради без погодження з Міністерством молоді та спорту України ліквідовано Великобагачанську дитячо-юнацьку спортивну школу.

У закладі діяло 5 секцій (з футболу, волейболу, баскетболу, настільного тенісу, легкої атлетики), які відвідувало понад 300 дітей. 

Рішення, прийняте органом місцевого самоврядування, порушує гарантовані Основним Законом права дітей на освіту. З метою їх поновлення Полтавською обласною прокуратурою до Полтавського окружного адміністративного суду скеровано адміністративний позов про визнання протиправним та скасування рішення вказаної селищної ради.

З початком війни в Україні Великобагачанська територіальна громада стала прихистком для людей, які тікали із зони бойових дій, серед вимушених переселенців – 357 дітей. Тож функціонування спортивної школи на території громади – можливість оздоровлення, фізичного розвитку та змістовного дозвілля для підростаючого покоління.

Довідково: відповідно до ст. 53 Конституції України кожен має право на освіту. Держава забезпечує доступність і безоплатність, зокрема, дошкільної освіти в державних і комунальних навчальних закладах.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1414