Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2022

15 років за ґратами з конфіскацією майна – на Полтавщині засуджено сімох осіб, які воювали на Сумщині (ФОТО)

За публічного обвинувачення Полтавської обласної прокуратури 7 жителів Донеччини визнано винними у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та участі у діяльності не передбаченого законом збройному формуванні (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України).   

Вироками Октябрського районного суду Полтави особам призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна.

Наймолодшому засудженому – 23 роки, найстаршому – 53. Наприкінці лютого цього року чоловіки вступили до так званої «народної міліції» самопроголошеної «Донецької народної республіки» та служили в різних підрозділах мотострілецького батальйону на посадах командира відділення, кулеметника, гранатометника, помічника гранатометника та стрільців. Їм видали камуфляжну форму зразка збройних сил РФ і зброю.

У складі незаконного збройного формування фігуранти приїхали на територію Сумської області, де виконували накази командирів російської армії, облаштовували блокпости, на яких забезпечували контрольно-пропускні функції (перевіряли документи, особисті речі людей та транспортні засоби).

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури.

Нагадаємо, нещодавно аналогічні вироки отримали командир взводу «народної міліції ДНР» та троє його підлеглих, які також воювали на Сумщині https://pol.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=314795&fp=20

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1800