Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2022

Послідовна протидія браконьєрству. За риболовлю у період нересту судитимуть жителя Миргородського району (ФОТО)

У квітні цього року 47-річний житель Миргородського району на Принцівському водосховищі, в адміністративних межах Шишацької територіальної громади, забороненими знаряддями – 3 лісковими та 2 нитковими сітками загальною довжиною 250 м під час нересту здійснив вилов окунів, щук, плоскирки та інших видів риби, спричинивши  навколишньому природному середовищу шкоду на загальну суму понад 60 тис. грн.

Дії особи правоохоронцями кваліфіковано за ч. 1 ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду).

Наразі за процесуального керівництва Миргородської окружної прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт передано до суду. Окрім цього, з метою стягнення до бюджету вказаної територіальної громади завданої рибним браконьєрством шкоди прокуратурою до обвинуваченого пред’явлено позовну заяву.

Слідчі дії у кримінальному провадженні здійснено відділенням поліції № 3 Миргородського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.    

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1622