Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2022

Примусові заходи медичного характеру за скоєні суспільно-небезпечні діяння – задоволено клопотання прокуратури стосовно жителя Білицької територіальної громади

За клопотанням Решетилівської окружної прокуратури Кобеляцьким районним судом застосовано примусові заходи медичного характеру щодо 25-річного жителя Білицької територіальної громади. Чоловіка госпіталізовано  до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом за вчинення умисного  вбивства  особи та закінченого замаху на умисне вбивство двох осіб (ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України).

Наприкінці лютого цього року чоловік, перебуваючи у своєму будинку, під час вживання алкогольних напоїв посварився з гостями і в ході з’ясування стосунків кухонним ножем завдав у шию та обличчя знайомій жінці 7 ударів, несумісних із життям, а іншого учасника застілля цим же ножем двічі вдарив у шию та потилицю, спричинивши легкі тілесні ушкодження.

За висновками експертів, чоловік має ознаки психічної хвороби, що позбавляє його здатності усвідомлювати свої дії та керувати ними, тому він не підлягає покаранню.

Довідково: відповідно до ч. 3 ст. 19 Кримінального кодексу України не підлягає покаранню особа, яка до постановлення вироку захворіла на психічну хворобу. До такої особи за рішенням суду можуть застосовуватися примусові заходи медичного характеру, після одужання особа може підлягати покаранню.   

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1597