Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2022

10 років позбавлення волі за підпал будинку, внаслідок якого загинула людина, та інші скоєні злочини. Засуджено жителя Миргородського району (ФОТО)

Глобинською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 31-річного жителя Миргородського району і доведено його вину у кримінальних правопорушеннях проти власності, життя та здоров’я особи. Вироком Кобеляцького районного суду зловмисника позбавлено волі на 10 років.

У липні минулого року в м. Глобине фігурант зайшов на подвір’я місцевої жительки та викрав велосипед, на якому того ж дня приїхав до знайомих у село Горби Глобинської територіальної громади. Перебуваючи в гостях у стані алкогольного сп’яніння, він заволодів мобільним телефоном, витягнувши його з кишені куртки одного з присутніх чоловіків, та після сварки з іншим учасником застілля підпалив одяг у кімнаті, де заснув чоловік, і дочекавшись, коли полум’я розгориться, залишив місце скоєння злочину. Унаслідок пожежі будинок знищено, потерпілий загинув.

У подальшому в сусідньому селі Петрашівка з оселі місцевого мешканця після спільного вживання спиртних напоїв зловмисник викрав паспорт та особисті речі господаря: мобільні телефони, зарядні пристрої, радіоприймач, годинник.  

Протиправними діями особи потерпілим спричинено збитки на загальну суму понад 90 тис. грн. 

Чоловіка засуджено за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство),

ч. ч. 2, 3 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно, поєднана з проникненням у сховище), 

ч. 2 ст. 194 (умисне знищення чужого майна, вчинене шляхом підпалу, що спричинило загибель людини),

ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом).

До набрання вироком законної сили особа перебуватиме під вартою.  

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1693