Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2022

Постріл із гранатомета у Полтаві. Обвинувальний акт стосовно місцевого жителя передано до суду (ФОТО)

Полтавською окружною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно 49-річного жителя Полтави за придбання, перевезення та зберігання вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу, а також хуліганство, вчинене із застосуванням предмета заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 296 КК України).

За даними слідства, 26 квітня цього року полтавець після вживання алкогольних напоїв взяв у знайомого реактивну протитанкову гранату РПГ-22, що, за висновком експерта, відноситься до категорії вибухових пристроїв (боєприпасів). Цього ж вечора під час комендантської години у провулку Ломаному в Полтаві, неподалік дитячого майданчика, зневажаючи нормами моралі та загальноприйнятими правилами поведінки в суспільстві, зловмисник вистрілив із гранатомета. Випущена граната розірвалася у повітрі, а її частини впали на території приватного сектора та дитячого майданчика.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділенням поліції № 1 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області за процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури.

Обвинувальний акт стосовно полтавця розглядатиме Октябрський районний суд міста Полтави.

Знайомого обвинуваченого вказаним судом 1 серпня цього року засуджено за придбання, перенесення та зберігання вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України). Враховуючи щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, особу позбавлено волі на 3 роки та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік.     

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1617