Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2022

Майже 240 тис грн істотної шкоди внаслідок зловживання службовим становищем – судитимуть колишнього держслужбовця Полтавської обласної державної адміністрації (ФОТО)

Решетилівською окружною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього державного службовця одного з відділів Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської обласної державної адміністрації. Йому інкримінують зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи всупереч інтересам служби, що завдало істотної шкоди державним інтересам, та видачу завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України). 

За даними слідства, наприкінці 2020 року держслужбовець, знаючи про внесення посадовими особами київського товариства до 3 актів приймання виконаних робіт неправдивих відомостей щодо здійснення будівництва амбулаторії на території колишнього Кобеляцького району, попри частково не виконані роботи та не поставлене обладнання, надав вказані акти в бухгалтерію Департаменту, на підставі яких товариству перераховано майже 240 тис. грн бюджетних коштів.  

Під час досудового розслідування з метою відшкодування завданих збитків прокуратурою до обвинуваченого пред’явлено позовну заяву.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося відділом поліції № 3 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області за процесуального керівництва Решетилівської окружної прокуратури.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1521