Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2022

Поширення матеріалів щодо зміни територіальної цілісності України та визнання правомірною збройної агресії РФ - на Полтавщині судитимуть двох місцевих жителів

Полтавською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти стосовно мешканця Полтави за посягання  на  територіальну  цілісність  і  недоторканність  України  (ч. 1 ст. 110  КК  України)  та  жителя  м. Горішні Плавні за поширення матеріалів, що виправдовують і визнають правомірною збройну агресію РФ проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, з початком збройної агресії, використовуючи власні  акаунти у заборонених в Україні соціальних мережах, чоловіки публікували антиукраїнський  контент. Зокрема, полтавець розповсюджував інформацію із закликами до зміни меж території та державного кордону України, насильства стосовно українських захисників, а також на підтримку рішень і дій президента РФ.

Житель Горішніх Плавнів поширював публікації щодо визнання правомірної  збройної  агресії та глорифікації представників «народної міліції ДНР» і військовослужбовців РФ.  

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області. 

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 587