Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2022

Заперечення збройної агресії та схвалення окупації – на Полтавщині повідомлено про підозру колишній вчительці та громадянину РФ

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури двом особам повідомлено про підозру за фактом заперечення, виправдування,  визнання правомірною збройної агресії РФ проти України та тимчасової окупації частини території України (ч. ч. 1, 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, жителька Полтави, працюючи вчителем у місцевій школі, під час онлайн уроків розповідала учням про правомірність окупації частини території України, глорифікувала військовослужбовців РФ, водночас зневажливо висловлювалася про бійців окремого загону спеціального призначення «Азов». Наразі жінка звільнена з роботи.

Інший підозрюваний – громадянин РФ. У грудні 2020 року з метою догляду за своєю матір’ю він приїхав на територію Лубенського району та після повномасштабного вторгнення в розмовах із місцевими жителями  говорив про збройну агресію РФ проти України, як про «звільнення від нацизму» та «триваючу громадянську війну».    

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області. 

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1716