Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2022

500 тис грн за видачу перепусток для безперешкодного руху та не вилучення автомобілів для потреб ЗСУ – на Полтавщині судитимуть колишнього начальника районної військової адміністрації (ФОТО)

Полтавською окружною прокуратурою затверджено та на направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника однієї з районних військових адміністрацій Полтавщини, депутата селищної ради.  

Колишньому очільнику районної військової адміністрації інкримінують одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у великому розмірі для себе та третьої особи, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець вимагав у засновника товариства перерахувати на рахунок благодійного фонду 500 тис. грн за видачу працівникам ТОВ перепусток з метою безперешкодного руху через блокпости та у комендантську годину, а також не вилучення транспортних засобів для потреб Збройних сил України. Після перерахування частини коштів на рахунок, який вказав начальник, останнього затримали правоохоронці. 

 

За процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Полтавським районним управлінням поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області.   

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1624