Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2022

Будинок-примара на вулиці Раїси Кириченко у Полтаві. З метою недопущення неправомірного отримання права на забудову земельної ділянки прокуратура звернулася з позовом до суду

Полтавською окружною прокуратурою пред’явлено позовну заяву про визнання недійсними договорів купівлі-продажу, скасування рішень про державну реєстрацію права приватної власності на об’єкти нерухомого майна на вул. Раїси Кириченко, 26 у Полтаві. 

Звернення до суду з позовом обумовлено проведеною з порушенням вимог чинного законодавства державною реєстрацією права власності на нежитлові приміщення загальною площею понад 324 кв. м.

Встановлено, що вказані об’єкти у 2020 році демонтовано, однак, незважаючи на це, неодноразово відчужувалися за договорами купівлі-продажу, що слугувало підставою для подальшої незаконної реєстрації права приватної власності за будівельною компанією.

З метою недопущення неправомірного отримання права на забудову земельної ділянки на позаконкурентних засадах (в обхід аукціону) Полтавська окружна прокуратура відстоюватиме інтереси територіальної громади в Господарському суді Полтавської області.

Довідково: відповідно до ст. 120 Земельного кодексу України набуття права власності на об’єкт нерухомого майна передбачає передачу у користування земельної ділянки, на якій розміщено такий об’єкт, поза процедурою земельних торгів.

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1292