Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2022

Скасування дозволів на розміщення «Мобільних кав’ярень» у Полтаві – прокуратура відстояла інтереси територіальної громади в суді першої інстанції (ФОТО)

За позовом Полтавської окружної прокуратури Полтавським окружним адміністративним судом прийнято рішення на користь місцевої територіальної громади. Йдеться про визнання протиправними і скасування рішень Комісії з розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на території м. Полтава та паспортів прив’язки на «Мобільні кав’ярні – Coffeephone».

 

Пред’явлення позову обумовлювалося низкою порушень:

минулого року вказаною Комісією в обхід Мораторію на розміщення нових стаціонарних тимчасових споруд фізичній особі-підприємцю надано дозвіл на продовження розміщення пересувних тимчасових споруд терміном на 1 рік, хоча фактично вони розташовані вперше;

торговельні лотки є стаціонарними, процедура їх розміщення передбачає укладення договорів особистого строкового земельного сервітуту, чого не  зроблено;

переважна кількість споруд розташована в комплексній охоронній зоні Полтави, що порушує історичне середовище міста.  

Таким чином, у суді першої інстанції прокуратура відстояла інтереси територіальної громади щодо скасування дозволів на розміщення «Мобільних кав’ярень».  

Довідково: відповідно до ст. 98 Земельного кодексу України право земельного сервітуту – це право власника або землекористувача земельної ділянки чи іншої заінтересованої особи на обмежене платне або безоплатне користування чужою земельною ділянкою (ділянками).

Рішенням 13 сесії VII скликання Полтавської міської ради від 22 грудня 2017 року введено Мораторій на розміщення нових стаціонарних тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у комплексній зоні «А», яка включає центральну частину міста з прилеглими кварталами.    

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1524