Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2022

Рішення про внесення змін до генерального плану Полтави визнано протиправним та нечинним – судом задоволено позов прокуратури

Полтавським окружним адміністративним судом задоволено позов Полтавської окружної прокуратури про визнання протиправним та нечинним рішення Полтавської міської ради, яким затверджено зміни до генерального плану міста Полтави.

Нагадаємо, 21 жовтня 2020 року Полтавською міською радою прийнято рішення «Про затвердження внесення змін до генерального плану м. Полтава».

Вказаним рішенням затверджено генеральний план, історико-архітектурний опорний план Полтави, а також науково-проєктну документацію щодо визначення, коригування меж і режимів використання зон охорони пам’яток та історичного ареалу міста, як складових частин генерального плану міста Полтави.

З метою захисту інтересів Полтавської територіальної громади та запобігання порушенням забудови історичного центру міста Полтавська окружна прокуратура звернулася з позовом до суду про скасування рішення органу місцевого самоврядування.

Таким чином, у суді першої інстанції прокуратура відстояла інтереси територіальної громади. Наразі триває час на апеляційне оскарження.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1337