Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2022

Незаконна порубка лісу. Повідомлено про підозру жителю Котелевської територіальної громади (ФОТО)

За процесуального керівництва Диканської окружної прокуратури 48-річному жителю Котелевської територіальної громади повідомлено про підозру у незаконній порубці дерев у лісі, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 246 КК України).

Наразі чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України, до суду направлено клопотання слідчого та прокурора про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

За даними слідства, 12 жовтня цього року на території лісу, що перебуває на балансі одного з приватних сільськогосподарських підприємств Котельви, фігурант без спеціального дозволу (лісорубного квитка) організував незаконну порубку 17 сосен, спричинивши державі збитки, сума яких наразі встановлюється.

У рамках досудового розслідування вилучено бензопили, сокиру та 2 автомобілі, на яких пересувалися «лісоруби».

Після проведення необхідних слідчих дій вирішуватиметься питання щодо повідомлення про підозру іншим співучасникам злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділенням поліції № 4 Полтавського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

Нагадаємо, незаконна порубка дерев – злочин проти довкілля. У вказаній категорії кримінальних проваджень прокуратура Полтавщини займає принципову позицію щодо обрання підозрюваним і обвинуваченим виняткового запобіжного заходу та призначення покарання.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1418