Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2022

Неправомірна вигода за несплату аліментів на дітей – колишнього начальника райвідділу державної виконавчої служби позбавлено волі на 6 років (ФОТО)

За апеляційною скаргою Полтавської обласної прокуратури колишнього начальника Кобеляцького районного відділу державної виконавчої служби визнано винним та засуджено за одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займала відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України).  

У лютому 2020 року, перебуваючи у службовому кабінеті, начальник запропонував боржнику надати неправомірну вигоду за не стягнення з доходу, отриманого від оренди земельної ділянки, аліментів на неповнолітніх дітей. У подальшому у власному автомобілі він отримав гроші та був затриманий правоохоронцями. 

За скоєння вказаного злочину Кобеляцький районний суд виправдав зловмисника. Не погодившись із таким рішенням, прокуратура оскаржила його до апеляційної інстанції.

Полтавський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури, скасував вирок суду першої інстанції та постановив новий – 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на     3 роки з конфіскацією всього належного майна.  

Окрім цього, відповідно до ст. 54 КК України особу позбавлено 5 рангу державного службовця.

Вирок набрав законної сили.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1258