Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2022

Стоп наркотики. У Полтаві правоохоронці затримали юнака за підозрою у реалізації наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великих розмірах (ФОТО)

Правоохоронцями Полтави викрито протиправну діяльність у сфері обігу наркотичних засобів 25-річного жителя Луганської області, який наразі мешкає у Полтаві.

За даними слідства, юнак налагодив реалізацію наркотичних засобів та психотропних речовин по всій території України. Продаж здійснювався через один із месенджерів та поштові відділення, оплата за «товар» – на «електронний гаманець».  

Під час обшуку в квартирі, яку орендує фігурант, правоохоронцями вилучено пакувальні матеріали, мобільні телефони, а також полімерні зіп-пакети, наповнені 

речовиною рослинного походження, зовні схожою на особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс, загальною масою близько 700 г;

кристалічною речовиною, зовні схожою на особливо небезпечну психотропну речовину PVP, загальною масою близько 1 кг;

порошкоподібною речовиною, зовні схожою на психотропну речовину амфетамін, загальною масою близько 0,5 кг; 

порошкоподібною речовиною, зовні схожою на психотропну речовину метамфетамін, загальною масою близько 200 г.

Точну кількість вилученого встановить судова експертиза, призначена  у рамках досудового розслідування.

Окрім цього, під час обшуку в одному з поштових відділень правоохоронцями вилучено 19 посилок, підготовлених зловмисником до відправлення.

Наразі особі повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні з метою збуту, а також збуті особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великих розмірах, вчинених повторно (ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

За клопотанням слідчого та прокурора йому обрано запобіжний захід –  тримання під вартою без права внесення застави.       

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням боротьби з наркозлочинністю в Полтавській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1235