Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2022

На Полтавщині прокуратура вживає заходів, спрямованих на зміцнення цивільної оборони області (ФОТО)

В умовах введеного в Україні воєнного стану цивільний захист населення є важливим елементом національної безпеки та складовою системи обороноздатності. Одне з провідних місць у вказаній системі займає належне функціонування колективних засобів захисту – захисних споруд.

Чинним законодавством на балансоутримувачів та власників об’єктів  цивільного захисту покладено обов’язок утримання, контролю та здійснення технічного обслуговування таких об’єктів у період їх використання.

Під час вивчення стану утримання захисних споруд, які функціонують в області, органами Полтавської обласної прокуратури встановлено, що деякі укриття не готові повноцінно виконувати свої функції, адже приміщення захаращені сміттям, не облаштовані системою вентиляції повітря, водопостачання, водовідведення тощо.  

Наразі з метою захисту життя та здоров’я людей органами Полтавської обласної прокуратури до комунального підприємства, на балансі якого перебувають об’єкти цивільного захисту, пред’явлено ряд позовних заяв про визнання протиправною бездіяльності, зобов’язання приведення захисних споруд у належний технічний стан та готовності до укриття населення.

Позови розглядатиме Полтавський окружний адміністративний суд.

У разі не приведення об’єктів цивільного захисту у відповідний стан, пред’явлення позовів триватиме надалі.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1358