Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2022

Незаконне переправлення через кордон чоловіків в умовах воєнного стану – у Полтаві повідомлено про підозру місцевій жительці та фізичній особі-підприємцю

У Полтаві правоохоронцями викрито 31-річну місцеву жительку та 50-річного підприємця за підозрою у сприянні незаконному переправленні чоловіків через державний кордон України в умовах воєнного стану.

За даними слідства, полтавка звернулася до фізичної особи-підприємця з пропозицією посприяти двом її знайомим чоловікам у перетині державного кордону України.

ФОП, маючи ліцензію на здійснення міжнародних автобусних перевезень, вніс до інформаційної системи «Шлях» недостовірні відомості щодо наявності у чоловіків права на виїзд за кордон. У подальшому на підставі цієї фіктивної інформації чоловіки перетнули кордон України, як водії, котрі працюють у підприємця та здійснюють перевезення гуманітарних вантажів.   

Наразі жительці Полтави та підприємцю повідомлено про підозру у керівництві та сприянні незаконному переправленню кількох осіб через державний кордон України шляхом усунення перешкод та складанні завідомо підроблених офіційних документів, які надають певні права, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 332, ч. 3 ст. 358 КК України).

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1387