Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2022

Невиконання батьківських обов’язків – обвинувальний акт стосовно подружжя з Полтави направлено до суду

Полтавською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно місцевого подружжя, якому інкримінують злісне невиконання обов’язків по догляду за дітьми, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 166 КК України).  

За даними слідства, чоловік та дружина самоусунулися від виховання двох малолітніх синів, не цікавилися їхнім розвитком та здоров’ям, у будинку, в якому мешкали, не забезпечували дотримання елементарних санітарно-гігієнічних норм та побутових умов проживання. У зв’язку з невиконанням батьківських обов’язків стан здоров’я одного з хлопчиків, який є дитиною з інвалідністю, значно погіршився.

Наразі обвинувачені позбавлені батьківських прав.

Рішеннями виконавчих комітетів Шевченківської районної у місті Полтаві ради та Градизької селищної ради Кременчуцького району хлопчика з особливими потребами направлено до спеціалізованого інтернату, а його братові призначено опікуна.

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Полтавської окружної прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.   

 
Пресслужба Полтавської 
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1274