Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2022

Три роки за ґратами з позбавленням права керувати транспортними засобами – за скоєння ДТП засуджено жителя Миргородського району

За публічного обвинувачення ювенальних прокурорів Полтавської обласної прокуратури 19-річного жителя Миргородського району засуджено за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України). 

У травні цього року в м. Гадяч юнак, керуючи автомобілем «Opel Zafira», змінив напрямок руху, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з мотоциклом, за кермом якого перебував 17-річний хлопець. Унаслідок дорожньо-транспортної події неповнолітній отримав тяжкі тілесні  ушкодження і через тиждень помер у лікарні.

Октябрським районним судом Полтави водієві призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 роки.

Наразі триває час на апеляційне оскарження вироку суду.

Довідково: відповідно до п. 10.1. Правил дорожнього руху України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 року, перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною  напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод  або  небезпеки  іншим  учасникам руху.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2267