Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2022

Привласнення гуманітарної допомоги на понад 200 тис грн – на Полтавщині повідомлено про підозру директорці агенції (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури директорці однієї з агенцій Полтавщини повідомлено про підозру у привласненні чужого майна, яке було ввірене особі та перебувало в її віданні, вчинене в умовах воєнного стану, а також підробленні офіційного документа, що видається установою, та використанні завідомо підробленого офіційного документа (ч. 4 ст. 191, ч. ч. 1, 4  ст. 358 КК України). 

За даними слідства, у травні цього року директорка не повідомила працівників Полтавської обласної військової адміністрації, відповідальних за прийом та видачу гуманітарної допомоги, про отримання від іноземної організації допомоги для вимушених переселенців із Сумської та Харківської областей.

Йдеться про продукти харчування, медичне устаткування, дитячий одяг, взуття, постільну білизну, засоби гігієни тощо. 

Загальна вартість товарів гуманітарної допомоги – понад 200 тис. грн.

У подальшому жінка розпорядилася товарами на власний розсуд та з метою приховування протиправної діяльності підробила акт видачі гуманітарної допомоги одній із військових частин.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Наразі до суду направлено клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Слідчі дії здійснюються Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області. 

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1676