Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2022

Неякісні консерви для продрезерву. З метою захисту інтересів Полтавської територіальної громади прокуратурою пред’явлено дві позовні заяви

У березні цього року Управлінням адміністративних послуг Полтавської міської ради в одного з товариств за кошти місцевого бюджету на суму понад 8,3 млн грн здійснено закупівлю консервів («Свинина тушкована») в кількості 80 тис. штук для міського продовольчого резерву.

Вказаний резерв сформовано на випадок запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у тому числі для забезпечення потреб харчування особового складу територіальної оборони та внутрішньо переміщених осіб в умовах воєнного стану.

У червні виконавчим комітетом Полтавської міської ради прийнято рішення про роздачу вказаних консервів у складі продуктових наборів жителям Полтавської територіальної громади.

Однак згідно з висновками державного підприємства «Полтавастандартметрологія» зазначені консерви не відповідають державним стандартам (ДСТУ). Отже, виконкомом прийнято рішення про відпуск із місцевого продрезерву неякісної продукції.

Відпуск продовольства з місцевого резерву на безоплатній основі здійснюється виключно для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, що передбачає проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, гасіння пожеж, життєзабезпечення постраждалих, проведення відновлювальних робіт, цільову мобілізацію.

З метою захисту інтересів держави та Полтавської територіальної громади Полтавська окружна прокуратура звернулася з двома позовними заявами:

до виконавчого комітету Полтавської міської ради – про визнання протиправним і скасування рішення щодо видачі продуктів із міського продовольчого резерву;

до товариства – про розірвання договору поставки консервів і повернення до бюджету понад 8 млн 300 тис. грн. 

Позови подано до Полтавського окружного адміністративного суду та Господарського суду Полтавської області.

кількість переглядів: 1431