Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2022

Понад 2 млн грн шкоди державним інтересам внаслідок передачі у власність земель лісового фонду – судитимуть колишнього високопосадовця ГУ Держгеокадастру у Полтавській області

Полтавською обласною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього високопосадовця Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, який наразі обіймає посаду в Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру. Йому інкримінують зловживання службовим становищем, що спричинило державним інтересам тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, у 2021 році посадовець видав накази про затвердження документації із землеустрою та надання у власність фізичних осіб земельних ділянок лісового фонду, які перебували у користуванні державного лісогосподарського підприємства. Розташовані землі на території Полтавського району, їхня загальна площа – понад 15,5 га.

У подальшому вказані земельні ділянки розорено, а лісові насадження знищено, унаслідок чого державі спричинено шкоду на загальну суму понад    2 млн грн.

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1250