Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2022

Стоп наркотики. На Полтавщині викрито групу з 4 осіб за підозрою у розповсюдженні метадону (ФОТО)

Правоохоронцями Полтавщини викрито групу з 4 місцевих жителів за підозрою у скоєнні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів.

За даними слідства, троє жінок та чоловік у Горішніх Плавнях та Кременчуці налагодили розповсюдження шляхом закладок наркотичного засобу метадону. Оплату за «товар» від покупців учасники групи приймали на банківські картки, а отримані гроші використовували для власних потреб та здійснення протиправної діяльності.  

Під час обшуків за місцем проживання, в транспортних засобах фігурантів, а також у гаражі чоловіка правоохоронцями вилучено майже 40 зіп-пакетиків з кристалічною речовиною білого кольору, зовні схожою на наркотичний засіб метадон, матеріали для фасування, мобільні телефони тощо. Вилучені речові докази направлено на експертизу.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру

у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту, а також збуті наркотичного засобу у великих розмірах, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна;

у використанні коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів з метою продовження незаконного обігу, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 306 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Також за клопотанням слідчого і прокурора Октябрським районним судом Полтави усім підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням, оперативний супровід – управлінням карного розшуку Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1330