Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2022

Майже 400 тис грн – Кобеляцькій територіальній громаді. Під час судового розгляду обвинувального акта стосовно одного з колишніх міських голів завдані збитки відшкодовано у повному обсязі (ФОТО)

Одним із завдань кримінального провадження є захист суспільства та держави від кримінальних правопорушень, у тому числі відшкодування завданої злочинами шкоди.

Наразі за публічного обвинувачення Решетилівської окружної прокуратури в Кобеляцькому районному суді триває розгляд обвинувального акта стосовно одного з колишніх очільників міста Кобеляки. Йому інкримінують зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службове підроблення офіційних документів (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Нагадаємо, колишнього посадовця обвинувачують в укладенні з товариством трьох договорів підряду щодо капітального ремонту дорожнього покриття вулиці та підписанні актів виконаних робіт, незважаючи на відсутність фактично ремонту дороги. Як наслідок, товариство безпідставно отримало з місцевого бюджету майже 400 тис. грн, а територіальна громада зазнала збитків на вказану суму.

Під час судового розгляду незаконно отримані кошти підрядником повернуто на рахунок Кобеляцької міської ради. Як результат, територіальна громада має можливість використати кошти за призначенням.

Прокурори і надалі займатимуть принципову позицію в питаннях законності використання бюджетних коштів їх розпорядниками.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1404