Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2023

Збереження лісу. За незаконну порубку дерев зі збитками у понад 300 тис грн судитимуть двох жителів Хорольської територіальної громади (ФОТО)

Лубенською окружною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно двох 26-річних жителів Хорольської територіальної громади, яким інкримінують незаконну порубку дерев у захисних лісових насадженнях, що спричинило тяжкі наслідки, вчинену за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 246 КК України).

 

За даними слідства, у вересні цього року на території лісосмуги, що перебуває на балансі одного з державних сільськогосподарських підприємств Хоролу, фігуранти, не маючи лісорубного квитка, здійснили незаконну порубку більше 30 дерев породи дуб та ясен, спричинивши державі збитки на загальну суму понад 300 тис. грн, з метою відшкодування яких прокуратурою до обвинувачених пред’явлено позовну заяву.

Також у рамках досудового розслідування на деревину, 2 бензопили та автомобіль, на якому пересувалися «чорні лісоруби», накладено арешт.

За процесуального керівництва Лубенської окружної прокуратури слідчі дії у кримінальному провадженні здійснювалися відділенням поліції № 2 Лубенського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1346