Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2023

Правоохоронці Полтавщини запобігли контрабанді культурних цінностей (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури 54-річному жителю Миргорода повідомлено про підозру у закінченому замаху на контрабанду (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 КК України).

За даними слідства, чоловік через мережу «Інтернет» скуповував предмети старовини, які в подальшому реставрував та пересилав за кордон із приховуванням від митного контролю.

Наприкінці листопада минулого року фігурант намагався надіслати в міжнародному поштовому відправленні до однієї з країн Європейського Союзу кілька ікон, проте злочин не було закінчено, оскільки предмети контрабанди виявили правоохоронці.

За висновками судової мистецтвознавчої експертизи, вказані ікони належать до культурних цінностей, що мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління Служби безпеки України в Полтавській області. Наразі слідчі дії тривають.

Довідково: відповідно до ст. 1 Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей», культурні цінності – об'єкти матеріальної та духовної культури, що мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення і підлягають збереженню, відтворенню та охороні відповідно до законодавства України.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1358