Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2023

Незаконна риболовля зі збитками у понад 100 тис грн – судитимуть жителя Кременчуцького району (ФОТО)

У листопаді минулого року 57-річний житель Кременчуцького району на річці Сула на території Національного природного парку Нижньосульський», в адміністративних межах Оболонської територіальної громади, трьома сітками загальною довжиною 250 м здійснив вилов риби: карасів, щуки та ляща загальною кількістю більше 80 штук, спричинивши навколишньому природному середовищу понад 100 тис. грн шкоди.

Дії особи правоохоронцями кваліфіковано за ч. 1 ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду).

Наразі за процесуального керівництва Глобинської окружної прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт передано до Семенівського районного суду. Окрім цього, з метою стягнення до бюджету вказаної територіальної громади завданої рибним браконьєрством шкоди прокуратурою до обвинуваченого пред’явлено позовну заяву.

Незаконно виловлену рибу конфісковано, на заборонені знаряддя лову (сітки) накладено арешт.

Слідчі дії у кримінальному провадженні здійснювалися відділом поліції № 1 Кременчуцького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області. 

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1324