Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2023

Небезпека для довкілля. Жителю Миргородського району повідомлено про підозру у забрудненні земель (ФОТО)

За процесуального керівництва Диканської окружної прокуратури 19-річному жителю Миргородського району повідомлено про підозру у забрудненні земель речовинами і відходами, що створило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 239 КК України).

За даними слідства, влітку минулого року чоловік, порушуючи санітарні та екологічні норми, вантажним автомобілем вивіз відходи на околицю одного з населених пунктів Диканської територіальної громади та у подальшому скинув у відкритий ґрунт.

За висновком судової інженерно-екологічної експертизи, унаслідок вказаних дій на земельній ділянці утворився штучний осередок забруднення екзогенними хімічними речовинами, що створило небезпеку для довкілля.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Слідчі дії здійснюються відділом поліції № 2 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

Довідково: відповідно до ч. 1 ст. 167 Земельного кодексу України, господарська та інша діяльність, яка зумовлює забруднення земель і ґрунтів понад встановлені гранично допустимі концентрації небезпечних речовин, забороняється.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1316