Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2023

Стоп наркотики. У Горішніх Плавнях викрито групу із 7 осіб за підозрою у збуті психотропних речовин (ФОТО)

На Полтавщині правоохоронцями викрито групу із 7 жителів Горішніх Плавнів за підозрою у скоєнні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів.

За даними слідства, вказані особи налагодили збут психотропних речовин мешканцям вказаного міста методом «із рук в руки». Розфасовували «товар» у помешканні 43-річного фігуранта, який керував діями групи.

Окрім цього, один із співучасників групи, за вказівкою очільника, здійснював переробку травматичної зброї на вогнепальну, яку у подальшому реалізовували зацікавленим особам. 

 

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників правоохоронцями виявлено речовини, зовні схожі на психотропні, предмети, схожі на вогнепальну зброю та бойові припаси, комп’ютерну техніку, мобільні телефони тощо. Вилучені речові докази направлено на експертизи. 

Наразі особам повідомлено про підозру

у незаконному виготовленні, зберіганні, перевезенні з метою збуту, а також збуті психотропних речовин, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України);

у використанні коштів, здобутих від незаконного обігу психотропних речовин з метою продовження незаконного обігу, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 306 КК України);

придбанні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України);

незаконній переробці вогнепальної зброї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 263-1 КК України).

За клопотаннями слідчого і прокурора Октябрським районним судом Полтави очільнику та 4 співучасникам групи обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою без права внесення застави та домашнього арешту. Стосовно інших 2 осіб клопотання перебувають на розгляді в суді. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури слідчі дії здійснюються Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1450