Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2023

Шахрайська схема надання в оренду житла для вимушених переселенців – у Кременчуці судитимуть місцевого жителя (ФОТО)

Полтавською обласною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно 19-річного жителя Кременчука, якому інкримінують шахрайство, вчинене повторно шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).      

За даними слідства, у березні минулого року юнак через соціальні мережі розміщував фейкові оголошення щодо надання в оренду житла для вимушених переселенців, а також про перевезення жінок та дітей, які тікали від війни із зони бойових дій.  

Фактично знаходячись у Кременчуці, фігурант оприлюднював у Telegram-каналі та платформі OLX оголошення про надання в оренду квартир у Львівській та сусідніх областях, використовуючи фотографії чужих осель із мережі «Інтернет».

Під час телефонних розмов кременчуківець розповідав людям про наявність інших клієнтів та переконував якнайшвидше забронювати житло і переказати кошти на банківську картку, однак після отримання передоплати телефонні номери абонентів блокував.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Полтавській області за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури.  

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

      

кількість переглядів: 1546