Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2023

Незаконне виготовлення офіційних документів. Правоохоронці Полтавщини викрили міжрегіональну групу, що діяла на території трьох областей (ФОТО)

Правоохоронцями Полтавщини викрито міжрегіональну групу з кількох осіб за підозрою у виготовленні та збуті підроблених офіційних документів.  

За даними слідства, до складу групи входили чоловіки та жінки – жителі Закарпатської, Полтавської та Чернівецької областей, які займалися незаконним виготовленням паспортів громадян України та інших держав, посвідок на постійне та тимчасове проживання іноземців на території України.

Послугами фігурантів користувалися різні особи з метою уникнення від розшуку, ухилення від мобілізації та незаконного перетину державного кордону України.

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників та в типографіях правоохоронцями виявлено та вилучено обладнання для виготовлення документів, бланки, паспорти з ознаками підробки, мобільні телефони тощо. 

У рамках досудового розслідування одній із учасниць групи (32-річній жительці Кременчука) повідомлено про підозру у пересиланні з метою збуту та збуті голографічних захисних елементів, а також збуті підробленого офіційного документа, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб ( ч. 2 ст. 199, ч. 3 ст. 358 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим співучасникам злочину та обрання запобіжних заходів.

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури слідчі дії здійснюються слідчим управлінням, оперативний супровід – управлінням міграційної поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1789