Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2023

Користування водними ресурсами без спеціального дозволу – підприємство зобов’язано відшкодувати державі понад 650 тис грн завданих збитків

Господарським судом Полтавської області (суд І інстанції) задоволено позов Решетилівської окружної прокуратури про стягнення з одного із комунальних підприємств міста Кобеляки понад 650 тис. грн збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

Упродовж квітня 2020 – серпня 2021 років підприємством без спеціального дозволу на користування надрами здійснено забір більше 600 тис. кубометрів води з 13 підземних свердловин, розташованих у місті, чим завдано державі збитків на вказану суму.

Довідково: Кодексом України про надра та Водним кодексом України передбачено обов’язок отримання суб'єктами господарювання як дозволу на спеціальне водокористування, так і спеціального дозволу на користування  надрами.

Спеціальний дозвіл на користування надрами дає право на видобування підземних вод, дозвіл на спеціальне водокористування – право на їх використання.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1720