Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2023

Стоп наркотики. Правоохоронцями Полтавщини викрито міжрегіональну групу за підозрою у збуті заборонених речовин в особливо великих розмірах орієнтовною вартістю майже 10 млн грн (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури затримано 5 учасників міжрегіонального наркоугрупування, яким повідомлено про підозру у вчиненні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. ч. 2, 3 ст. 307, ч. 2 ст. 306 КК України).

За даними слідства, вказані особи (жителі Полтавської, Дніпропетровської та Сумської областей) налагодили канали постачання та збуту на території України заборонених речовин в особливо великих розмірах.

Продаж наркотиків та психотропів відбувався через один із месенджерів, розповсюдження – шляхом закладок та пересилання поштою у продуктах харчування, косметичних засобах, будівельно-технічних матеріалах.

Оплату за «товар» від покупців учасники групи приймали на банківські картки та електронні гаманці, а отримані кошти використовували для власних потреб та здійснення подальшої протиправної діяльності. 

Під час обшуків за місцями проживання, в гаражних приміщеннях фігурантів правоохоронцями вилучено особливо небезпечні психотропні речовини Альфа-PVP, амфетамін, метамфетамін, особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс загальною вагою понад 10 кг орієнтовною вартістю майже 10 млн грн, а також матеріали для фасування, предмети, зовні схожі на вогнепальну та холодну зброю, мобільні телефони тощо. Вилучені речові докази направлені на експертизи.

Наразі за клопотаннями слідчого і прокурора Київським районним судом Полтави усім підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Також вирішується питання про накладення арешту на їхнє майно.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, встановлюється причетність інших осіб до скоєння злочину.

Слідчі дії здійснюються Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням боротьби з наркозлочинністю в Полтавській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України та територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 541