Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2023

За втручання прокуратури навчальному закладу повернуто у користування земельну ділянку вартістю понад 41 млн грн

У жовтні минулого року Решетилівська окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Полтавської області з позовною заявою щодо визнання недійсним договору про вирощування сільськогосподарських культур,  укладеного між Білухівською гімназією Мартинівської сільської ради та приватним підприємством «Білухівка» Полтавського району, а також повернення навчальному закладу 81 га землі вартістю понад 41 млн грн.        

Прокуратурою встановлено, що вказану земельну ділянку підприємство обробляло самостійно, використовуючи власні ресурси та у подальшому збираючи урожай. Таким чином, укладений договір був прихованим договором суборенди землі, зміст якого суперечив вимогам законодавства та не спрямовувався на реальне настання правових наслідків, тобто сторони уклали удаваний правочин, що стало підставою для пред’явлення позову.

Під час судового розгляду справи гімназія та підприємство підписали додаткову угоду, якою припинили дію договору про вирощування сільськогосподарських культур, а земельна ділянка перейшла у розпорядження навчального закладу.

Наразі у зв’язку з добровільним виконанням відповідачем позовних вимог Господарським судом Полтавської області закрито провадження у справі.

Довідково: відповідно до ст. 235 Цивільного кодексу України удаваним є правочин, який вчинено сторонами для приховання іншого правочину, який вони насправді вчинили.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1762