Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2023

Понад 20 тонн тютюнової продукції, виготовленої у підпільному цеху на території Полтавського району, – судитимуть учасників організованої злочинної групи (ФОТО)

Полтавською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно організаторки та двох учасників злочинної групи, яким інкримінують незаконне виготовлення тютюну, вчинене організованою групою, а також зберігання та збут незаконно виготовленого тютюну, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3  ст. 28, ч. 2 ст. 204, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України). 

За даними слідства, організувала незаконне виготовлення тютюну 38-річна жителька Полтавського району, обладнавши підпільний цех на території власного домогосподарства.  

Для безперервного виробничого процесу учасники групи залучали найманих робітників, які працювали у дві зміни. Реалізовували «продукцію» на території України. Доходи розподіляли відповідно до обсягу виконаної роботи.

Під час обшуків у цеху, за місцями проживання та в автомобілях фігурантів вилучено обладнання для обробки, калібрування, подрібнення тютюну, понад 1000 мішків із тютюновою сировиною, майже 100 пет-пакетів із подрібненим тютюном, каністри з ароматизаторами, мобільні телефони, чорнові записи та інші речові докази. Загальна вага вилученої тютюнової продукції – понад 20 тонн.

 

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури  
кількість переглядів: 1620