Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2023

Понад 800 тис грн відшкодовано до бюджету Горішньоплавнівської міської ради під час досудового розслідування кримінального провадження стосовно генерального директора комунального підприємства

Одним із завдань кримінального провадження є захист суспільства та держави від кримінальних правопорушень, у тому числі відшкодування завданої злочинами шкоди.

За процесуального керівництва Кременчуцької окружної прокуратури відділом поліції № 2 Кременчуцького районного  управління  поліції  Головного  управління  Національної  поліції  в  Полтавській області за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно генерального директора одного з комунальних підприємств Горішньоплавнівської міської ради.

За даними слідства, у травні 2020 року, незважаючи на звільнення від сплати податку на додану вартість операцій із постачання медичних товарів і обладнання у період запобігання поширенню COVID-19, генеральний директор при укладенні з київським товариством договору про закупівлю комп’ютерного томографа включив вказаний податок до вартості томографа. У подальшому при перерахунку коштів товариству-постачальнику медичного обладнання з місцевого бюджету було зайво сплачено понад 800 тис. грн податку на додану вартість.  

Під час досудового розслідування безпідставно отримані кошти товариством повернуто на рахунок комунального підприємства, яке, у свою чергу, перерахувало їх до бюджету міста Горішні Плавні.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт стосовно генерального директора комунального підприємства прокуратурою направлено до суду для розгляду по суті. 

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1562