Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2023

Співпраця з представниками РФ під час окупації міста Ізюм – колишньому правоохоронцю повідомлено про підозру у державній зраді (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури колишньому працівнику районного управління поліції міста Ізюм Харківської області заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).     

За даними слідства, у березні минулого року під час окупації міста Ізюм військовослужбовцями РФ правоохоронець зрадив присязі на вірність України та розпочав роботу в незаконно створеному місцевому відділі поліції. Обіймаючи посаду помічника чергового, а в подальшому оперативного чергового в так званому правоохоронному органі, він проводив «роботу» з населенням щодо дотримання громадського порядку, а також повідомляв представників окупаційної влади про скоєні правопорушення.  

Після звільнення міста військовослужбовцями ЗСУ зловмисник втік на територію РФ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Слідчі дії здійснюються територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1634