Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2023

Незаконні порубки дерев на території Полтавського району – правоохоронці припинили протиправну діяльність групи з трьох осіб (ФОТО)

Правоохоронці Полтавщини викрили групу з трьох осіб, які скоювали правопорушення проти довкілля. До складу групи входили жителі Полтавського району, серед яких – неповнолітній.

 

За даними слідства, вказані особи, не маючи спеціального дозволу на заготівлю деревини, здійснювали незаконні порубки у лісах та захисних лісових насадженнях Полтавського району.   

Зрубану деревину автомобілями перевозили на територію домогосподарства найстаршого співучасника злочинів (53-річного чоловіка), розпилювали на колоди, які в подальшому продавали.

З початку цього року було спиляно понад 70 дерев породи дуб, ясен, клен та інших, унаслідок чого державі спричинено збитки на загальну суму майже 770 тис. грн. 

У рамках досудового розслідування вказаному чоловіку повідомлено про підозру у незаконній порубці дерев у лісах, захисних лісових насадженнях,  перевезенні та збуті незаконно зрубаних дерев, вчинених за попередньою  змовою  групою  осіб,  що  завдало  істотної шкоди та спричинило тяжкі наслідки (ч. ч. 2, 4 ст. 246 КК України).

Окрім цього, за клопотанням слідчого і прокурора Октябрським районним судом Полтави підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою внесення застави. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам групи. 

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури слідчі дії здійснюються слідчим управлінням, оперативний супровід – управлінням карного розшуку Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1280