Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2023

Воювали у складі незаконного збройного формування – двом жителям Донецької області повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури двом жителям м. Горлівка Донецької області повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та добровільній участі в незаконному збройному формуванні, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у лютому минулого року чоловіки добровільно вступили до «народної міліції» самопроголошеної «Донецької народної республіки» та служили в одній із мотострілкових бригад на посадах стрільців. Їм видали камуфляжну форму зразка збройних сил РФ і зброю.

Перебуваючи у Донецькій області, вони виконували накази командирів російської армії та незаконного збройного формування, здійснювали окупацію захоплених територій України та інженерно-технічне облаштування позицій.

Один із підозрюваних займався евакуацією поранених і вбитих військовослужбовців країни-агресора та учасників незаконного збройного формування.  

Наразі вказані особи перебувають під вартою. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області. 

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1447